Dagen Då Kor Flyger Med Företräde Så Blir Jag Indier!

Hej.

Ett land som man inte pratar om särskilt mycket tycker jag är Indien. Jag längtar inte dit vad jag vet. Mycket rörigt och besvärligt är det när jag tänker på hur det är i Indien. Men vad vet jag egentligen om saken? Det är kastsystem och massa gudar som avgudas och mycket annat elände som inte attraherar mig alls. Och så de där dumheterna med heliga kor. Fattar det bara inte och vill inte ens försöka förstå. Gör det mig till en rasist? Skulle inte tro det.

Dem har bra mat och är ofta ambitiösa och framgångsrika på olika sätt, inte bara materiella sätt. Så det måste man ändå uppmärksamma. Bra musik och ibland riktigt bra filmer. Det är så mycket som jag inte vet om Indien och det är mitt fel att jag inte vet mer.

Så dagen då kor flyger med företräde så blir jag Indier är inte en bra lösning. Jag behöver inte bli Indier för att veta mer om Indien och att kossor har det relativt bra i Indien till skillnad från våra kor som vi låter leva 5 år innan vi slaktar dem efter att ha exploaterat dem på mjölk. En ko skulle kunna leva mycket längre om vi inte dödade dem. Det är inte fel att äta kött. Det är inte det jag säger här. Men vi behandlar kor som skit och det är vad jag säger här. Så ett-noll till Indierna i den frågan. Eller har jag även fått det om bakfoten?

Skriva Vidare Funderingar

Skall jag skriva mer om Indien som jag vet så lite om? Varför skulle jag längta till Indien helt plötsligt? Det är väl ett roligt ämne att skriva mer om. Frågan är vad nytta det kan göra för läsaren? Det närmaste Indien jag varit är Bombay när jag landade där och gick inte ens ut ur jumbojeten. Det var en enorm armada av British Airways jets. Och det är nu så att Bombay inte heter Bombay längre. Det heter Mumbai sedan 1995 slog jag nyss upp på Google. Jag var där på tidigt 80 tal. Oj vad gammal jag blivit konstaterar jag som snart 60 åring. Usch vad dödlig jag är! Så tacksam att jag är en själ mer än den här kroppen som går i kras. Jag skriver under hot av viruset under pandemin: coronaviruset/covid-19.

Edouard Askmo