Känner Du Att Du Inte Verkar Ha Så Mycket Att Komma Med?

Hej.

Det är många som inte känner sig behövda. Är det deras fel eller andras fel? Eller blir det bara så ibland att man inte är behövd? Det finns mycket plats för att få folk att känna sig behövda genom att erbjuda deltagande i olika projekt. Vissa utav oss behöver vara ensamma mycket för att klara av att umgås med andra. Andra behöver lära sig att stå ut med lite ensamhet utan börja klättra på vägarna. Sedan finns det folks som känner sig för behövda och det är också ett problem. Men det går vi inte in på här i det här sammanhanget.

Så vad utgör en stress för oss när vi känner oss obehövda? Det kan vara bra med att börja se oss omkring och upptäcka att det finns många behov som vi kan hjälpa till att uppfylla och få andra att uppfylla. Folk blir det dem gör för andra mer än vad dem gör för sig själva. Stämmer ett sådant påstående? Det går att diskutera. Men man kan konstatera utan större djup att vi inte mår bra utav att leva bara för oss själva. Det är något vi behöver förstå bättre och bättre. Men om vi lever genom andra istället för att verkligen vilja hjälpa dem så betyder det inte att det inte är ett själviskt sätt att vara tillsammans med andra.

Att inte känna sig behövd eller att ha något människovärde kvar är otroligt mycket vanligare än vad man anar. Det tär på en själv och andra. Det är verkligen inget man skall ligga och skvalpa i. Självömkan kan vara en del av bilden men inte bara. Folk som vi är bidrar till att få varandra att inte känna oss behövda eller ha något människovärde kvar. Det är bara så och det betyder inte att det är acceptabelt.

Funderingar Om Denna Text

Skall det skriva mer om detta ämne på ett klokare sätt. Hur skall det gå till funderar textförfattaren på. Förklara att människor är patetiska är som att piska i en vattenpöl och undra varför det inte blir mer vågor. Det leder ingenvart. Alla vet mycket väl att vi lever i en tragisk värld. Allt det som är vackert och rätt har med Gud att göra. Resten är vad vi som människor har förstört. Även när vi gör något bra och vackert så består det inte som något som ändrar människorna vi är till det bättre. Tänk på om detta är delvis sant eller väldigt sant. Säg inte allt är relativt för fort och tro att du är en Einstein bara för det. Jag säger detta till dig läsare lika mycket som jag försöker varna mig själv.

Edouard Askmo